Apicella + Bunton was engaged for the renovation of the historic New Haven Water Company building in New Haven's 9th Square District. A comprehensive renovation of the brick and brownstone building was partially executed with a grant from the New Haven facade and restoration program.

Apicella + Bunton Architects Office

New Haven, CT
3,000 sq ft

The entry lobby was also fully renovated as well as the second floor office space, the home of Apicella + Bunton Architects. Bamboo floors, white painted walls and high-performance lighting were incorporated to create the highly functional and warm studio space that nurtures the creative energies of the staff.

Previously blocked-in windows were once again opened up, enhancing the light-filled quality and welcoming character of the space as well as its connection to the outdoors.